/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/FOTO/ Casa din Sângerei, în care s-a născut poetul Adrian Păunescu, a fost demolată

missing
07 noiembrie 2019, ora 08:20

Casa în care s-a născut poetul Adrian Păunescu din satul Copăceni, raionul Sângerei a fost demolată. Aceasta se afla într-o stare avansată de degradare. Pereții aveau fisuri enorme, iar acoperișul putea să cadă în orice moment.

Deputata Maria Ciobanu, care a vizitat casa în luna august, anunța că o echipă de specialiști va pregăti un proiect de renovare a imobilului în care s-a născut poetul, pentru ca acesta să fie păstrat.

„Tare mult ne dorim să credem că de această dată casa poetului Adrian Păunescu va fi salvată!”, a scris atunci Maria Ciobanu pe Facebook.

Ieri, pe aceeași rețea de socializare, au fost postate fotografii în care se vede că imobilul a fost demolat, iar în locul acestuia se construiește o altă casă.

La împlinirea a nouă ani de la urcarea la ceruri a poetului basarabean Adrian Păunescu, la baștina sa, Copăceni, a început edificarea unei case memorial, prin demolarea celei vechi, natale… Felicitări celor implicați”, a comentat fostul deputat în primul Parlament, Vasile Șoimaru, care a atașat și pozele pe Facebook.

facebook.com/ Vasile Șoimaru

Deși s-a născut la Copăceni, Adrian Păunescu și-a petrecut cea mai mare parte a copilăriei în localitatea Bârca din județul Dolj, România, acolo unde a plecat împreună cu familia.

Poetul a debutat ca autor literar în anul 1960 și a publicat peste 50 de cărți, în majoritate volume de versuri, care au fost editate într-un tiraj record de peste un milion de exemplare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram