Blocul ACUM a negociat cu socialiștii timp de cinci luni și a căutat compromisuri. A avut răbdare și a dat diferențele la o parte pentru a elibera țara. Și-a creat impresia despre voința reală de a avea o justiție liberă, dar e timpul să se tragă linia, scrie deputatul Dumitru Alaiba pe o rețea socială după ce a fost depusă moțiunea împotriva Guvernului Sandu.

Parlamentarul face o asociere cu anul 2009, când membrii alianței de guvernare de atunci  au negociat, au creat comisii și au purtat consultări, care au avut ca scop  să tergiverseze până la infinit reformele.

„O să mai pierdem alți zece ani, dacă nu insistăm. Justiția nu se negociază. PSRM să demonstreze că vrea un procuror cu adevărat independent. Nu nouă să ne demonstreze, ci oamenilor. Eu în 2009 nu mă întorc. Acordul coaliției l-au rupt. Dacă vor să demită guvernul și, respectiv, să arunce țara în anticipate, pentru a bloca eliberarea justiției, nu au decât să o facă. Moldova va fi liberă”, afirmă Dumitru Alaiba.

Prim-ministra Maia Sandu are la dispoziție trei zile pentru a pregăti un raport despre activitatea Guvernului și a-l prezenta în plenul Parlamentului. Ulterior, deputații vor pune la vot demisia Cabinetului de miniștri.

Președintele Igor Dodon, liderul informal al socialiștilor, susține că PSRM nu-și dorește alegeri anticipate și nici nu intenționează să creeze o nouă majoritate parlamentară cu deputații din alte fracțiuni.

 

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!