/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Deputat ACUM: „Tragem linia. Dacă vor să arunce țara în anticipate, nu au decât să o facă”

missing
08 noiembrie 2019, ora 17:29

Blocul ACUM a negociat cu socialiștii timp de cinci luni și a căutat compromisuri. A avut răbdare și a dat diferențele la o parte pentru a elibera țara. Și-a creat impresia despre voința reală de a avea o justiție liberă, dar e timpul să se tragă linia, scrie deputatul Dumitru Alaiba pe o rețea socială după ce a fost depusă moțiunea împotriva Guvernului Sandu.

Parlamentarul face o asociere cu anul 2009, când membrii alianței de guvernare de atunci  au negociat, au creat comisii și au purtat consultări, care au avut ca scop  să tergiverseze până la infinit reformele.

„O să mai pierdem alți zece ani, dacă nu insistăm. Justiția nu se negociază. PSRM să demonstreze că vrea un procuror cu adevărat independent. Nu nouă să ne demonstreze, ci oamenilor. Eu în 2009 nu mă întorc. Acordul coaliției l-au rupt. Dacă vor să demită guvernul și, respectiv, să arunce țara în anticipate, pentru a bloca eliberarea justiției, nu au decât să o facă. Moldova va fi liberă”, afirmă Dumitru Alaiba.

Prim-ministra Maia Sandu are la dispoziție trei zile pentru a pregăti un raport despre activitatea Guvernului și a-l prezenta în plenul Parlamentului. Ulterior, deputații vor pune la vot demisia Cabinetului de miniștri.

Președintele Igor Dodon, liderul informal al socialiștilor, susține că PSRM nu-și dorește alegeri anticipate și nici nu intenționează să creeze o nouă majoritate parlamentară cu deputații din alte fracțiuni.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram