/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Hram mai modest anul acesta la Orhei cu artiști autohtoni și...cârnăciori. Ilan Șor le-a transmis localnicilor un mesaj VIDEO

missing
08 noiembrie 2019, ora 23:33

Hram mai modest la Orhei în acest an. Sute de oameni au ieșit în centrul orașului pentru a marca 465 de ani de la fondare. Localnicii au defilat în marș, iar în fruntea coloanei, locul lui Ilan Șor a fost ocupat de Marina Tauber. Și fostul primar, acum fugar în legătură cu un dosar penal, a apărut cu un mesaj de felicitare. Doar că nu fizic, ci… printr-o intervenție video, ce a durat cam 5 minute. Unii orheieni au lăcrimat de dorul lui, dar spun că orașul lor a devenit un Monaco, chiar dacă nu știu unde se află și nici cum arată în realitate.

”Desigur că ne este trist că astăzi domnul președinte și primar îndrăgit al municipiului Orhei nu este prezent la acest eveniment. Eu niciodată nu sunt în locul dumnealui și nimeni nu poate fi în locul dumnealui”, a spus deputatul Marina Tauber.

Hramul a fost sărbătorit mult mai modest în acest an. La marșul tradițional au participat doar câteva sute de persoane, în mare parte vârstnici. După acesta, oficialii au depus flori la monumentul lui Vasile Lupu, iar deputatul Igor Himici a fost primul care a urcat pe scenă.

Apariția lui Ilan Șor pe un ecran imens i-a bucurat enorm pe orheieni, care au început să-i scandeze numele.

”Vă dau cuvântul meu că o să fac așa, ca oamenii noștri să revină acasă, să aibă locuri de muncă, ca să aibă totul pentru o viață fericită, aici, la noi, acasă, la Orhei!”, a fost mesajul transmis de Ilan Șor.

La vederea acestuia, unora le-au dat lacrimile.

”Ne pare rău că nu-i Șor lângă noi, chiar am plâns când l-am văzut pe scenă. Câte a făcut el pentru Orhei. Toate raioanele îl iubesc pe Șor! Îl iubim până murim!”, a spus o femeie.

”Eu nu țin minte chiar tot, dar foarte frumos concertul și orașul, gătit pentru sărbătoare. E bine, e bravo!”, a spus o altă locuitoare.

Mulțumiți că l-au văzut măcar așa, mulțimea a recunoscut că-i duce dorul și vrea ca acesta să revină mai repede acasă, la Orhei.

La hramul de anul trecut, Ilan Șor a promis că, într-un an, Orhei va deveni Monaco de Moldova, ce va fi cunoscut în toată Europa. Deși idee nu au cum arată, în realitate, Monaco, oamenii cred că promisiunea s-a realizat.

”Erau niște gropi mari, dar acum, vedeți… –Dar știți cum e în Monaco? –Nu știm, ne închipuim. –Dar unde se află? –Cam prin Anglia, undeva pe acolo”, a spus un locuitor din Orhei.

”Știți cum e la Monaco? –Nu, nu am fost. Am auzit dar nu am fost. –Dar unde se află? –Nu știu, aud, dar nu știu. –Dar la Orhei e ca la Monaco? –Da, da, așa e, corect”, a spus o femeie.

”Toți fură, poate și el a vârât mâna, dar s-a împărțit cu noi. Aceia nu se împart cu nimeni”, este de părere un bărbat.

În schimb, primarul ales recent, și el din partea Partidului Șor, recunoaște că până la Monaco mai este mult de lucru.

”Astăzi și Ilan Șor a spus că proiectele vor continua și eu personal din 2015 am fost mereu alături. –Ilan Șor va susține în continuare financiar proiectele? –Ilan Șor nu a susținut financiar proiectele. A participat bugetul local”, a declarat primarul ales al orașului Orhei, Pavel Verejanu.

Tot astăzi, la Orhei a avut loc show-ul oamenilor colorați, show-ul zmeilor de hârtie, masa mare la care oamenii erau serviți cu cârnăciori, iar seara va avea loc concertul tradițional. Pe scenă vor urca artiști și trupe autohtone, precum Brio Sonores, Cleopatra Stratan, formația Catharsis. Anul trecut, însă, la sărbătoarea fastuoasă din Orhei au participat și interpreți cunoscuți din România. Atunci, conform unei dispoziții a primarului, organizarea hramului a costat peste jumătate de milion de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram