/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Va ajunge procuror general? Comentariul lui Andrei Năstase

missing
08 noiembrie 2019, ora 07:01

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a comentat zvonurile apărute în spațiul public potrivit cărora ar urma să se numere printre candidații la funcția de procuror general, dacă Maia Sandu va înainta o listă Consiliului Superior al Procurorilor. Năstase neagă acest lucru și explică de ce nu ar fi posibil.

„Nu mai pot realiza visul din studenție de a ajunge în ierarhia Procuraturii, în vârful acestei instituții, pentru că în 2015 am fost nevoit să intru în politică și să fiu în fruntea unui partid, iar asta îmi creează anumite dificultăți în a mai pretinde la o astfel de funcție”, a declarat Năstase în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune.

Politicianul a sugerat că PSRM a fost bulversat de acest zvon, dar a dat asigurări că nu va candida la funcția de procuror general, iar alți oameni potriviți pentru șefia Procuraturii se vor găsi în scurt timp.

„Am înțeles că este multă nervozitate într-o anumită tabără că s-ar fi discutat candidatura mea. Nu este așa și eu sunt sigur că în perioada următoare se vor găsi persoanele care vor candida și va ajunge să fie desemnată în această funcție o persoană în bază de meritocrație”, a adăugat Năstase.

Amintim că Executivul și-a asumat răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii, pentru ca premierul să obțină dreptul de a înainta Consiliului Superior al Procurorilor lista candidaților pentru funcția de procuror general.

Deputații din fracțiunea Partidului Socialiștilor ar putea să înregistreze astăzi o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, fiind nemulțumiți de anularea rezultatelor concursului desfășurat de Ministerul Justiției și asumarea răspunderii Guvernului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram