/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

Alegerile prezidențiale din România: Câți oameni au votat în Republica Moldova și în ce secție prezența a fost cea mai mare

10 noiembrie 2019, ora 21:45

În secțiile de vot pentru alegerile prezidențiale din România, turul I, deschise pe teritoriul Republicii Moldova, au votat 43 307 de persoane, potrivit datelor Biroului Electoral Central (BEC) din România. 

Cei mai mulți alegători au venit să-și exercite dreptul la vot la secția nr. 448 din Chișinău (sediul Ambasadei României din Chișinău), aici au votat peste patru mii de oameni.

A fost ridicată prezența la vot și în secțiile de la Hîncești, Ialoveni, Orhei și Călărași unde au votat câte 1000 – 2000 de persoane.

Cei mai puțini alegători s-au prezentat la secția de vot de la Bardar – circa 400 de oameni.

Cea mai înaltă prezență la vot în diasporă a fost la Londra, potrivit BEC.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram