/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Ultima Oră! Propunerea Maiei Sandu pentru PSRM ca să-și retragă moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

missing
11 noiembrie 2019, ora 12:25

Prim-ministra Maia Sandu a înaintat o propunere de compromis socialiștilor, pentru ca aceștia să-și retragă moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. Sandu propune ca legea pentru care și-a asumat răspunderea Cabinetul de miniștri să rămână în vigoare și să fie trimisă pentru expertizare Comisiei de la Veneția.

„Îmi iau angajamentul public să nu expediez lista scurtă de candidați către CSP înainte să vină avizul Comisiei de la Veneția”, a declarat Maia Sandu în cadrul unui briefing de presă.

Sandu a catalogat drept „suspectă” decizia socialiștilor de a se opune preselectării candidaților la funcția de procuror general de către premier și a punctat că aceasta era „singura soluție pentru a evita riscul numirii unui procuror general cu probleme de integritate pentru viitorii șapte ani”.

„Implicarea Guvernului în acest proces este necesară, mai ales în situația în care ne aflăm. Eu am datoria în fața oamenilor că viitorul procuror selectat de CSP să fie independent”, a declarat Maia Sandu.

Prim-ministra a adăugat că, anterior, Comisia de la Veneția a punctat că selectarea procurorului general trebuie să se facă astfel încât să se obțină încrederea publicului.

Maia Sandu a enumerat mai multe state din Uniunea Europeană unde procurorul general este selectat de Guvern: Suedia, Danemarca, Norvegia, Portugalia, Franța, Austria, România.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram