/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

Cine este procurorul găsit mort azi-noapte în apartament. A instrumentat dosare de rezonanță!

missing
12 noiembrie 2019, ora 13:07

Doliu în Procuratura Generală. În această noapte, s-a stins din viață procurorul Daniel Precup, la vârsta de doar 46 de ani. Acesta ar fi murit în somn, din cauza unor probleme de inimă, potrivit versiunii preliminare, însă cauzele exacte ale survenirii decesului urmează a fi stabilite în urma expertizei medico-legale.

Daniel Precup activa în cadrul procuraturii din anul 2015. Și-a început cariera la Procuratura Sîngerei, a activat, de asemenea, la Procuratura Briceni, Ocnița, Strășeni, Râșcani, iar în ultimii ani a fost procuror în cadrul Procuraturii sectorului Buiucani din capitală.

Foto: zdg.md

Regretatul procuror a instrumentat numeroase dosare de rezonanță. Cel mai cunoscut, dar și mediatizat dintre acestea este dosarul în care activistul Pavel Grigorciuc este cercetat pentru huliganism săvârșit în stare de recidivă pentru că i-ar fi dat o palmă democratului Sergiu Sîrbu. Precup a fost acuzator de stat în acest dosar aproximativ o lună, după care a refuzat să continue și să îl transmită în instanță, preferând chiar să își dea demisia, susține Pavel Grigorciuc.

Activistul civic mai spune că fostul procuror general Eduard Harunjen l-ar fi invitat la acea vreme în biroul său pe Daniel Precup și i-a cerut să continue să instrumenteze dosarul Grigorciuc – Sîrbu. Pentru că procurorul a refuzat, Harunjen l-ar fi amenințat și impus să iasă în concediu medical, pentru ca dosarul să poată fi transmis altui procuror.

Astfel, cazul a fost preluat de Armen Oganesean.

Tot Daniel Precup a fost procuror în dosarul bărbatului care și-a ucis soția, a ținut-o câteva zile în cadă, după care a aruncat-o la tomberon, într-o curte din sectorul Buiucani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram