/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Doi deputați socialiști lipsesc de la ședința Parlamentului unde se dezbate moțiunea de cenzură înaintată de PSRM

12 noiembrie 2019, ora 10:17

La ședința de astăzi a Parlamentului, unde urmează a fi dezbătută moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, înaintată de fracțiunea Partidului Socialiștilor, sunt prezenți 93 de deputați.

Doi legislatori socialiști sunt lipsă. Deputatul Ion Ceban a ales să meargă la Primărie, după ce a câștigat mandatul de edil al capitalei, iar socialistul Vlad Batrîncea se află în concediu medical, a precizat secretarul ședinței.

Lipsesc și câțiva deputați din Blocul ACUM care sunt plecați în deplasări de serviciu.

Precizăm că, pentru a demite Guvernul, PSRM  are nevoie de 51 de voturi. În situația în care la ședința de astăzi sunt prezenți doar 34 de deputați socialiști, fracțiunea ar trebui să obțină susținerea a 17 deputați din fracțiunile Partidului Democrat și Partidului Șor. Președintele fracțiunii PDM, Dumitru Diacov, a declarat ieri-seară, în cadrul emisiuni i„Politica” de la TV8 că partidul nu a luat o decizie finală privind votul pentru demisia Guvernului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram