/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/FOTO VIDEO LIVE/ Update: Maia Sandu, în fața protestatarilor: „Noi am știu că nu putem să contăm pe sprijinul lor”

missing
12 noiembrie 2019, ora 13:13

UPDATE: 13:13 Maia Sandu a ieșit în fața protestatarilor și a ținut un discurs. Politiciana a precizat că „mai devreme sau mai târziu Guvernul Sandu avea să fie demis” și spune că chiar dacă au făcut o coaliție cu socialiștii au știut că nu pot conta pe sprijinul lor.

Mulțumim tare mult ca sunteți azi aici. Din păcate azi niște hoți în Parlament s-au speriat de reforma care o promovăm. Ei au fost cei care nu au vrut reforma justiției. Ei au fost la discuții cu judecători, ei vorbeau frumos, dar nu era așa. Noi am știu că va fi greu, că nu putem să contăm pe sprijinul lor, dar am încercat ca să scăpăm de Plahotniuc, dar se pare că apare Plahotniuc 2. Noi merităm să trăim într-o țara a oamenilor cinstiți. Noi rămânem încrezători și o să luptăm până la capăt. Era clar că mai devreme sau mai târziu avea să se întâmple asta”, a spus Sandu.

UPDATE: 12:59 Maia Sandu a ieșit în fața manifestanților.

UPDATE: 12:52 După ce Guvernul Sandu a fost demis, manifestanții scandează: „Hoții”, „Jos mafia”, „Noi suntem poporul”.

Moțiunea de cenzură înaintată de Partidul Socialiștilor împotriva Guvernului Sandu a fost votată cu 63 de voturi.

UPDATE: 12:42 Protestatarii au scandat: „Țîcu trădător”, atunci când acesta a ieșit la tribuna Parlamentului și a refuzat să-i ofere prim-ministrei Maia Sandu, dreptul la ultima declarație înainte a fi supusă votului moțiunea de cenzură împotriva Guvernului.

Deputatul a ținut un discurs, chiar dacă câteva minute nu a fost lăsat să facă declarații.

Eu am venit în Blocul ACUM ca o voce unionistă. Faptul că 100 de oameni țin captivi trei milioane de oameni.  Eu vă invit să dați dovadă de responsabilitate, să lăsați acest guvern în picioare. Am venit să-l dau jos pe Plahotniuc, Șor și Dodon… Nu există soluții în interior. Și Blocul ACUM în care am crezut și-au ales…”, a spus Țicu e la tribuna Parlamentului.

UPDATE: 10:54 Protestatarii au venit cu pancarte pe care au scris: „Susțin Guvernul Sandu”, „ACUM ori niciodată”, „Procuror independent susținut de Parlament”.

Oamenii în continuare scandează: „Jos moțiunea”, „Noi nu cedăm”.

 

UPDATE: 10:03 Mai mulți oameni s-au adunat în fața Parlamentului Republicii Moldova în aceste clipe, pentru a protesta în susținerea Guvernului Sandu.

Manifestanții scandează: „Susținem Guvernul Maia Sandu”, „Vrem justiție corectă”.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram