/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Mesajul dur al președintelui PPE, Joseph Daul: „Acum mai mult ca niciodată vom monitoriza evoluțiile din țară”

missing
12 noiembrie 2019, ora 19:55

Și Joseph Daul, președintele Partidului Poporului European (PPE) a venit cu mesaj dur, după ce Guvernul Sandu a picat. Acesta s-a arătat indignat de decizia socialiștilor și spune că de azi înainte „mai mult ca niciodată vor monitoriza îndeaproape evoluțiile” din țara noastră. 

Cu dezamăgire și indignare am aflat de votul de încredere în guvernul din Republica Moldova declanșat de procesul de recrutare al procurorului general. Verticalitatea programului de guvernare a Maiei Sandu a fost formarea unui sistem de justiție independent cu un procuror general independent, care va ajuta Moldova să scape de corupție și să apere statul de drept. Cetățenii au cerut și se așteaptă la aceste schimbări de ani de zile.

Din păcate, acesta a fost doar un obiectiv al guvernului Sandu și nu al PSRM și al președintelui Dodon. Este îngrijorător să vedem că procesul de reformă a justiției s-a oprit și, în final, a fost blocat de socialiști. Acum este clar că angajamentele lor de reformă nu au fost niciodată autentice și nu au avut niciodată intenția de a curăța sistemul sau de a oferi cetățenilor o justiție independentă și transparentă. Este o altă trădare socialistă a cetățenilor, a țării și a generațiilor viitoare”, a transmis Dual.

De asemenea, președintele PPE a precizat că va susține în continuare partidele de „centru- dreapta din Moldova” și va monitoriza mai dur „evoluțiile” din Moldova.

„PPE este alături de partidele de centru-dreapta din Moldova și va continua să își susțină eforturile pentru a fi o voce puternică de opoziție pentru depolitizarea instituțiilor moldovenești și democratizarea țării. O schimbare de putere nu elimină următorul guvern moldovenesc de responsabilitățile acordului său de asociere UE-Moldova. Dimpotrivă, acum mai mult ca niciodată vom monitoriza îndeaproape evoluțiile din țară, reformele, precum și respectarea condiționărilor UE pentru orice sprijin financiar prezent sau viitor“, a mai punctat Joseph Daul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram