/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 800: Lupte grele, permisiunea Londrei și ironia Rusiei. Oficial SUA: Războiul nu se va încheia curând

/VIDEO/ Faceți cunoștință cu fetița care a impresionat internauții, recitând o poezie adresată șoferilor ce urcă beți la volan

missing
12 noiembrie 2019, ora 07:35

La doar trei ani a emoționat o Moldovă întreagă cu poeziile pe care le recită. O fetiță de doar trei ani știe deja zeci de poezii, compuse chiar de mama sa. Recent, copila a învățat și câteva versuri cu un mesaj profund adresat șoferilor care se urcă băuți la volan.

E bucuroasă, are mii de zâmbete și e vorbăreață nevoie mare. O cheamă Taniușa, o fetiță de numai trei ani și 8 luni și locuieste în Chișinău. Ce o face specială? O memorie ieșită din comun. Copila a reușit ca în mai puțin de trei luni să învețe zeci de poezii.

ALINA CARABADJAC, mama fetiței

La un an și șapte luni știa deja și o poezie din vreo șase rânduri.

Vrând parcă să ne demonstreze și să ne spulbere orice îndoială, Taniușa ne întrerupe din conversație și ne roagă să facem liniște.

La început ușor intimidată, apoi prizând din ce în ce mai mult curaj, fetița ne-a recitat și câteva versuri din prima poezie pe care a memorizat-o. Alina povestește că prima încercare a fost atunci când la masă fetița se juca cu pâinea.

ALINA CARABADJAC, mama fetiței

A început la masă să se joace și eu i-am explicat că: „Taniușa asta este păcat”.

Și nu s-a oprit aici. Femeia spune că nu a făcut eforturi prea mari pentru ca micuța să reușească să memoreze atâtea poezii. A învățat o parte din cele pe care le-a compus ea.

ALINA CARABADJAC, mama fetiței

După asta m-am gândit că de ce să învețe poeziile altora, dacă poate să învețe poeziile mele, pentru că îmi place să scriu foarte mult poezii.

Recent, fetița a învățat și o poezie emoționată, unde îndeamnă șoferii să nu urce în stare de ebrietate la volan, întrucât cineva drag îi așteaptă acasă.

Pentru asta, copila a primit și prima sa diplomă de la poliția din capitală.

ALINA CARABADJAC, mama fetiței

Mi-au făcut o putere sufletească ca să mai învăț copilul meu, anume poezii despre traficul rutier, ca să îndemne și alți oameni să fie foarte atenți.

De educația fetiței se ocupă mama ei, întrucât tatăl este plecat de un an peste hotare. Și aici micuța a vrut să învețe o poezie despre tata. Cel căruia îi duce dorul zi de zi.

ALINA CARABADJAC, mama fetiței

Am întrebat-o: „Taniușa ce poezii vrei să înveți?” și ea mi-a spus că despre tata.

 

 

 

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram