/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Toate gheretele din parcuri urmează a fi evacuate în regim de urgență

missing
12 noiembrie 2019, ora 07:05

Vânzătorii ambulanți nu se grăbesc să-și demonteze tarabele din parcurile și locurile publice, chiar dacă sezonul estival al comerțului stradal s-a încheiat acum două săptămâni. A fost semnată și o dispoziție, de către primarul general interimar, care însă este vizibilă doar pe hârtie. În unele parcuri vânzările continuă, pe când în altele – gheretele au fost închise sau abandonate.

Într-o singură intersecție din parcul Valea Trandafirilor am găsit trei gherete. Vânzătorii au auzit de la noi că acestea trebuiau deja să fie demontate din cauza că sezonul estival a luat sfârșit.

Nu știu nimic. -Nu ați auzit? -Nu. -Iar șeful dvs nu va zis? -Nu știu.  Nici măcar un număr de telefon nu am.

O altă tarabă, chiar dacă a fost evacuată, a revenit în scurt timp la loc.

Am știut, ne-au evacuat și am revenit înapoi. Așa au spus șefii.

Tarabele continuă să facă parte din decorul parcurilor și în alte zone ale capitalei.

Cafeaua este bună. -Credeți că trebuie păstrate? -Da, cafeaua este un lucru bun.

Este mult mai plăcut să te plimbi cu ceva fierbinte în mână decât așa simplu.

Totuși, unii trecători cred că din cauza numărului prea mare de gherete, care se înmulțesc în ultimul timp, nu pot savura frumusețea parcurilor.

Nu la fiecare colț, deoarece în parcuri trebuie să fie o atmosferă mult mai plăcută pentru plimbări.

Văd foarte multe, eu trec permanent. Puțin aspectul îl strică, dar este o necesitate în același timp.

Autoritățile locale afirmă că nu au evacuat până acum construcțiile, la rugămintea oamenilor, dar și pentru că demontarea ar fi prea scumpă.

BORIS PREPELIȚĂ, PRETORUL SECTORULUI BOTANICA

În primul rând era cald și oamenii cereau să nu le evacuăm. În al doilea rând, jumătate au solicitat ca ele să fie conservate, să nu le evacuăm.

VADIM BRÂNZANIUC, PRETORUL SECTORULUI BUIUCANI

Când a expirat termenul legal de activitate, le-am deconectat lumina. Nu am încercat noi să intervenim forțat, i-am lăsat pe agenții economici să le scoată. Ne-au dat scrisori de garanție că le evacuează luni.

Totuși, responsabilii ne-au asigurat că toate punctele de vânzare ambulante vor fi evacuate până mâine. În total, pe timp de vară, în parcurile din Capitală au fost instalate 40 de gherete cu băuturi răcoritoare și dulciuri.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram