/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Candidatul care primise deja agrementul autorităților de la Paris, pentru funcția de ambasador, s-a retras după demisia Guvernului Sandu

missing
13 noiembrie 2019, ora 10:07

Președintele Asociației de Politică Externă, Victor Chirilă, care a fost înaintat la funcția de ambasador al R. Moldova în Franța și care primise deja agrementul autorităților de la Paris, s-a retras după ce a fost demis Guvernul Sandu.

Victor Chirilă și-a anunțat decizia pe Facebook și a motivat că  nu mai vrea să fie ambasador din cauza „incertitudinii care planează asupra viitorului curs al politicii externe”, după căderea Guvernului Sandu.

„Stimați prieteni, în special cei care m-au susținut și încurajat să accept nominalizarea pentru funcția de Ambasador al R. Moldova în Franța, doresc să vă comunic că, în condițiile demiterii Guvernului care m-a propus pentru această funcție și a incertitudinii care planează asupra viitorului curs al politicii externe, am decis să-mi retrag candidatura. Mulțumesc mult dnei Maia Sandu și dlui Nicolae Popescu pentru încrederea acordată”, a scris Victor Chirilă.

Amintim că, pe 15 octombrie, Victor Chirilă a lipsit de la ședința Comisiei politică externă a Parlamentului, care urma să aprobe candidatura sa la funcția de ambasador al R. Moldova în Franța și a altor doi diplomați care urmau să fie delegați în Turcia și Uniunea Europeană. Victor Chirilă se afla atunci la Atena, din motive familiare, iar secretarul de stat al Ministerului de Externe, Dinu Toderașcu, a rugat ca deputații să se expună în lipsa candidatului.  Propunerea a fost respinsă, deoarece deputații au vrut să-i adreseze întrebări lui Chirilă.

La aceeași ședință, au fost susținuți viitorii ambasadori ai R. Moldova la Bruxelles și Ankara. Funcțiile au fost ocupate de Daniela Morari și Dimitri Croitor.

Daniela Morari a și fost numită ambasadoare a R. Moldova la Uniunea Europeană printr-o decizie aprobată la ultima ședință a Guvernului condus de Maia Sandu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram