/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Fracțiunea PSRM, după discuțiile cu Igor Dodon. Nu vor accepta ca Maia Sandu să revină la șefia Guvernului

13 noiembrie 2019, ora 10:53

Fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor este gata să formeze o nouă coaliție cu Blocul ACUM și să învestească un alt Guvern, dacă va fi propusă o altă candidatură pentru funcția de prim-ministru. Anunțul a fost făcut de președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, după consultările petrecute cu Igor Dodon.

„Insistăm pe o altă candidatură la funcția de prim-ministru decât doamna care a declanșat această criză politică”,  a punctat Greceanîi.

Socialiștii afirmă că vor face tot posibilul pentru a evita alegerile parlamentare anticipate și vor analiza și posibilitatea desemnării unui Guvern minoritar, condus de un tehnocrat, dacă nu se va ajunge la o înțelegere cu Blocul ACUM.

„Să nu ghicim acum care sunt șansele unui Guvern minoritar”, a spus Greceanîi, dând asigurări că nu s-a discutat despre candidatura lui Ion Chicu la funcția de premier.

Șeful statului îi așteaptă la discuții pe deputații Blocului ACUM. Ieri, aceștia spuneau că nu sunt dispuși să formeze o nouă coaliție cu socialiștii.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram