Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, crede că viitorul Guvern condus de Ion Chicu va fi „o combinație de oameni care au fost și la Partidul Democrat și la Partidul Socialiștilor”.

„Cred că această echipă a fost negociată cu cei de la PDM o perioadă mai lungă și acum ne va fi prezentată ca o echipă de tehnocrați”, a declarat Maia Sandu la „Cutia Neagră” de la TV8 , adăugând că Ion Chicu este „un candidat docil, care îl va asculta pe Dodon și îi va îndeplini toate dorințele”.

Fosta șefă a Executivului spune că a auzit și câteva nume ale viitorilor membri de Guvern, dar a refuzat să le facă publice în această seară.

„Am auzit mai multe nume, dar nu aș vrea să dau acum niciun nume. Sunt oameni care au mai deținut funcții cu aceste partide PD-PSRM”, a spus Sandu.

Anterior, Igor Dodon a declarat că i-ar păstra în Executiv pe ministrul Apărării din Guvernul Sandu, reprezentantul PSRM, Pavel Voicu și pe Vasilii Șova, responsabil de domeniul reintegrării.

De asemenea, s-a mai vehiculat numele lui Aureliu Ciocoi, actual consilier prezidențial în domeniul politicii externe, care ar putea primi portofoliul de Ministru al Afacerilor Externe.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!