/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

Ultima oră! Democrații sunt gata să susțină orice premier, propus de PSRM sau ACUM, cu anumite condiții

missing
13 noiembrie 2019, ora 13:10

Fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat este gata să susțină o nouă candidatură pentru funcția de prim-ministru, indiferent de cine va fi înaintată – de Partidul Socialiștilor, Blocul ACUM sau șeful statului, dar cu anumite condiții.  Anunțul a fost făcut de președintele PDM, Pavel Filip, după consultările pe care le-a avut fracțiunea parlamentară cu președintele Igor Dodon.

„Ar fi iresponsabil să lăsăm țara neguvernată și să mergem în alegeri anticipate. Avem condițiile noastre. Avem programele sociale care au fost lansate de noi și oprite de Maia Sandu și dacă va fi înaintat un prim-ministru și o garnitură guvernamentală, care va lua în calcul condițiile puse de PDM, nu contează de unde va veni acest prim-ministru, din partea președintelui, PSRM sau Blocului ACUM, noi îl vom susține”, a spus Pavel Filip.

Democrații afirmă că partidul nu este pregătit să facă o coaliție de guvernare, pentru că formațiunea are propria sa agendă: „Suntem într-un proces profund de resetare și reformare a partidului. Trebuie să ducem la capăt acest proces și apoi să facem coaliții”.

Întrebat dacă democrații l-ar susține pe Ion Chicu în funcția de premier și un guvern tehnocrat, Filip a comentat: „Dl Chicu a fost ministru al Finanțelor în Guvernul pe care am avut onoarea să-l conduc. Este un profesionist. Nu vreau să vin cu un răspuns la întrebări care sunt teoretice acum. Să vedem cum vor evolua consultările de astăzi”.

Președintele Igor Dodon urmează să mai discute cu fracțiunea parlamentară a Partidului Șor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram