/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Ultima oră! Dodon l-a înaintat pe Ion Chicu la funcția de premier

missing
13 noiembrie 2019, ora 18:08

În urma consultărilor pe care le-a avut cu fracțiunile parlamentare, președintele Igor Dodon a decis să înainteze o candidatură la funcția de prim-ministru. Este vorba despre consilierul său Ion Chicu, fost ministru al Finanțelor în Guvernul democrat condus de Pavel Filip. Igor Dodon a semnat deja și decretul.

„Este o persoană profesionistă, tehnocrată, care nu a făcut parte din niciun partid și ar putea face față provocărilor. Am înaintat această candidatură în speranța că fiind un profesionist va fi susținut”, a argumentat președintele.

„Nu putea ca această criză politică să dureze prea mult. Nu vreau să fie prelungită această perioadă de suspans”, a adăugat Dodon.

Șeful statului îi atenționează pe deputați că trebuie să-și asume riscul alegerilor anticipate, dacă nu-l vor susține pe Ion Chicu: „Să-și asume în fața oamenilor cheltuielile și riscurile legate de alegerile anticipate. Eu în calitate de președinte am făcut tot posibilul. Socialiștii au susținut. Restul 65 de deputați să-și asume toate riscurile legate de anticipate sau să voteze Guvernul”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram