/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Un băiat de nouă ani din Olanda va deveni în curând cel mai tânăr absolvent de universitate din lume. Ce IQ are copilul

missing
13 noiembrie 2019, ora 14:01

Un băiat de nouă ani din Olanda va deveni în curând cel mai tânăr titular al unei diplome universitare. Asta după ce Laurent Simons va absolvi Universitatea Tehnică din orașul Eindhoven, scrie bbc.com.

Laurent Simons învață la Facultatea de Inginerie Electrică. El a început studiile acum un an, iar programul de învățământ l-a stăpânit mult mai repede decât colegii săi.

Vara trecută, când avea opt ani, băiatul a stăpânit într-un singur an programa școlară care are o durată de șase ani și jumătate, iar prin urmare a primit diploma de studii secundare.

Potrivit sursei citate, IQ-ul copilului este 145 și el are o memorie fotografică. Laurent spune că subiectul său preferat este matematica, deoarece include statistici, geometrie și algebră.

În viitor, băiatul spune că vrea să devină chirurg cardiac. Asta după ce în timp ce era încă la școală, el a urmat un curs la Facultatea de Medicină a Universității din Amsterdam. În acest sens, Laurent Simons a spus că visează să găsească o metodă prin care să-i facă pe oameni mai longevivi.

Părinții la rândul lor povestesc că și-au dat seama destul de devreme că copilul său dispune de capacități uluitoare. Asta pentru că de mic copil nu-i erau interesante jucăriile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram