/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Ion Sturza către Blocul ACUM: „Nu vă mai plângeți de milă pe la TV”

missing
14 noiembrie 2019, ora 15:09

După ce Guvernul Sandu a fost demis, fostul premier Ion Sturza este convins că „mii de oameni care au fost promovați în funcții își vor face bagajele și vor pleca spre o viață mai bună”. Acesta îndeamnă ca cei din Blocul ACUM „să nu se mai plângă de milă pe la TV”, dar „să aibă curajul să-și asumați măcar o parte din vină”.

Hai, nu mai plângeți!

Plecați în istorie ca cei care ați făcut un lucru extraordinar. Ați înfrânt cel mai odios regim oligarhic!
Aveți toate considerațiile și respectul meu și al milioanelor de moldoveni.
Dar…
Una este lupta de gherilă, repet, unde ați fost excepționali, și alta este „rutina” politică.
La doar 5 luni de la declanșarea unei mari euforii și unei avalanșe de speranțe ați pierdut tot – alegerile locale, guvernarea. Și cel mai mult, posibilitatea de a influența lucrurile în justiție, economie, politica externă. V-ați întors în „stradă”. Rămășițile oligarhiei în birouri. Ok cu “strada”, dar fără structuri de partid, resurse financiare, mediatice și umane?!
Partenerii externi? Ei sunt cei mai dezamăgiți! Nu mai știu ce să „raporteze la centrală”. Se bucură Estul, sughiță Vestul. Evident, vor pune „batista pe țambal”, vor lucra cu „materialul clientului”.
Oamenii de rând „rămân ca proștii”.
Mii de oameni care au fost promovați în funcții? Tineri, inimoși, patetici. Vor zâmbi politicos, își vor face bagajele și vor pleca spre o viață mai bună.
Nu vă mai plângeți de milă pe la TV. Devine penibil, zău.
Aveți curajul să vă asumați măcar o parte din vină. Bolul de cristal s-a spart nițel… Modelul cu guvern NGO nu a funcționat. Ok, așa și scriem în manualele de politologie.
Hai la treabă! Strada ne așteaptă! Încă 4-5 ani…
P.S. Dodon&Co redevin „clienții” mei. Dar mie personal îmi trebuie?”, a scris Sturza pe pagina sa de Facebook.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram