/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Maia Sandu oferă detalii de la numirea lui Robu în calitate de procuror general interimar

14 noiembrie 2019, ora 06:55

După ce socialiștii au declarat de nenumărate ori că Dumitru Robu a fost numit procuror general interimar la insistența liderului Partidului Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, Maia Sandu oferă detalii din culisele selectării șefului interimar al Procuraturii Generale.

Maia Sandu neagă că funcția a fost partajată politic și că Dumitru Robu ar fi „omul lui Năstase”.

Nu a insistat nimeni pe numele lui. A fost o listă de oameni care a fost analizată. A fost un concurs simplu. Nu am avut timp să analizăm foarte mult. Ne-am uitat la CV-uri. Colegii din Parlament s-au interesat pe surse dacă sunt corupți sau nu. Nu s-a partajat funcția”, a declarat Maia Sandu la „Cutia Neagră” de la TV8.

Vizavi de concursul organizat de Ministerul Justiției pentru preselectarea candidaților la funcția de procuror general, Maia Sandu afirmă că nu puteau fi acceptate rezultatele odată ce unii membri ai comisiei nu au fost obiectivi la punctare.

„Chiar dacă era o listă cu oameni onești, oricum Igor Dodon ar fi răsturnat această situație, pentru că e clar că nu are nevoie de un procuror independent”, bănuiește Sandu.

Amintim că de la concursul pentru preselecția candidaților la șefia Procuraturii Generale a pornit cearta între PSRM și Blocul ACUM. Guvernul Sandu și-a sumat răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii, astfel încât premierul să poată înainta candidații Consiliului Superior al Procurorilor.

Socialiștii au înaintat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu, iar Blocul ACUM l-a acuzat pe Igor Dodon că nu-și dorește o reformă a justiției și un procuror independent.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram