/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Năstase merge mâine la Procuratură să ceară cercetarea lui Dodon pentru trădare de patrie

missing
14 noiembrie 2019, ora 20:09

După evenimentele petrecute în viața politică de la Chișinău în ultimele două zile, Andrei Năstase, liderul Partidului Platforma DA și ex-ministru de Interne, anunță că merge mâine la Procuratura Generală să ceară redeschiderea unui dosar penal în privința șefului statului Igor Dodon pentru „trădare de patrie”. Declarația a fost făcută la emisiunea „Cutia Neagră” cu Mariana Rață de la TV8.

„O să depun plângerea fără nicio ezitare împotriva unei ordonanțe prin care Dodon a fost salvat de dosar, că acea anchetă care s-a pornit și s-a închis în iulie 2019 a fost un troc între Plahotniuc și Dodon (…). Dosarul pentru uzurparea puterii de stat a fost închis printr-o ordonanță semnată de Igor Popa (n.r. fost adjunct al procurorului general care a deținut interimatul funcție de procuror general după plecarea lui Eduard Harunjen), tot acesta a închis un dosar în care figura și Plahotniuc, și Dodon, voi cere reluarea acestui dosar. Nu mai sunt ministru, nu-mi mai poate reproșa nimeni că fac imixtiune în justiție”, este declarația lui Năstase.

Zilele trecute, Procuratura Anticorupție, într-un răspuns oficial pentru deputatul Blocului ACUM Iurie Reținiță, a confirmat că în gestiunea instituției există un dosar intentat pentru bănuieli de finanțare ilegală, cu bani din offshore, a campaniei electorale desfășurată de Igor Dodon și Partidul Socialiștilor pentru alegerile prezidențiale din 2016.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram