/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/DOC/ Directorul Autorității Aeronautice Civile a plecat din funcție. Avea un salariu de 55 de mii de lei

missing
15 noiembrie 2019, ora 15:48

Directorul Autorității Aeronautice Civile, Octavian Nicolăescu, care fusese suspendat din funcție în luna septembrie pe perioada unei anchete de serviciu, a plecat de la conducerea instituției. Acesta a depus pe 14 noiembrie, la Autoritatea Națională de Integritate, declarație de venit obligatorie la demisie.

Potrivit documentului, Nicolăescu încasa lunar câte 55 de mii de lei. Acesta a indicat în declarația de venit, pentru anul 2019, un salariu net de 558 651 lei.

Octavian Nicolăescu are în proprietate două terenuri, care ar valora peste 300 de mii de lei, un garaj, un spațiu comercial, dar și o casă de 332 metri pătrați evaluată oficial la aproape două milioane de lei.

Familia Nicolăescu deține și două mașini: o „Skoda Kodiaq” nou-nouță cumpărată în anul curent cu 35 400 euro și o „Toyota Land Cruiser”, cumpărată anul trecut cu 62 600 dolari.

Amintim că Octavian Nicolăescu a fost suspendat din funcție în luna septembrie, iar șef interimar a fost numit Alexandru Fiti. 

Ulterior, acesta a declarat pentru Realitatea.md că ministrul Economiei, Vadim Brânzan, ar insista pe demisia sa și s-ar cauta motive pentru a-l îndepărta forțat de la conducerea Autorității Aeronautice Civile. Nicolăescu se adresase cu o cerere pentru anularea ordinului de suspendare din funcție.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram