/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ Morari cere ca numărul procurorilor să fie mărit: „Volumul de lucru a crescut mult peste estimările anterioare”

15 noiembrie 2019, ora 11:01

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a solicitat Parlamentului să mărească numărul procurorilor și al personalului auxiliar din motiv că volumul de muncă al angajaților a crescut mult peste estimările făcute în perioada când Legislativul a aprobat numărul de personal al Procuraturii.

„În cazul unui volum mare de lucru există pericolul atât admiterii erorilor în efectuarea investigației, cât și imposibilității efectuării acțiunilor de urmărire penală concomitent pe toate cauzele penale din gestiune. Aceste neajunsuri îi fac vulnerabili pe angajații Procuraturii Anticorupție în cazul unui eventual control frontal și pot influența independența acestora”, se arată pe pagina de Facebook a Procuraturii Anticorupție.

În acest context, Viorel Morari a expediat o scrisoare către președinta Legislativului, Zinaida Greceanîi, prin care a solicitat revizuirea hotărârii Parlamentului privind aprobarea numărului de personal al Procuraturii. Mai exact, Morari a solicitat mărirea numărului de procurori de la 720 la 750 și personal auxiliar de la 700 la 750 de persoane.

Procuratura Anticorupție mizează pe faptul că Parlamentul va vota modificările solicitate, astfel încât acestea să se regăsească și în proiectul Legii bugetului pentru anul 2020.

Foto: Facebook/ Procuratura Anticorupție

Foto: Facebook/ Procuratura Anticorupție

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram