/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/FOTO/ Ieri cu democrații, azi cu socialiștii. Ambasadorul SUA s-a văzut cu Diacov, Filip și Greceanîi. Despre ce au discutat

15 noiembrie 2019, ora 16:21

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J.Hogan, a avut astăzi o întrevedere cu președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi, asta după ce ieri, diplomatul s-a întâlnit și cu reprezentanții Partidului Democrat (PD), Pavel Filip și Dumitru Diacov. În ambele cazuri politicienii au discutat cu ambasadorul ultimele evoluții politice de la noi din țară. 

Zinaida Greceanîi a spus că angajamentele asumate în fața partenerilor externi vor fi respectate și a menționat că pe proiectele benefice societății va fi continuată cooperarea cu Blocul ACUM, menționând că acesta nu va fi atacat. Totodată, oficialii au discutat despre continuarea reformei justiției conform rigorilor internaționale.

Foto: socialistii.md

La rândul lor, democrații au menționat că, deși au susţinut noul Guvern, vor vota doar proiectele care menţin Republica Moldova ancorată ferm în parcursul european şi agenda de asociere cu UE. „Noul executiv va avea sprijin atât timp cât va oferi oamenilor fapte concrete”, a menţionat președintele PD Pavel Filip.

Foto: pdm.md

Pe 12 noiembrie Ambasada SUA a venit cu un mesaj pe rețelele de socializare în care a precizat că, în pofida demiterii Guvernului prim-ministrei Maia Sandu, prioritățile Statelor Unite în relațiile bilaterale cu Republica Moldova rămân neschimbate.

„Îndemnăm reprezentanții aleși ai poporului Moldovei să lucreze pentru edificarea unui viitor mai echitabil, democratic și prosper pentru toți cetățenii țării. Populația Republicii Moldova merită lideri care vor lucra pentru binele țării și o vor elibera de corupția care îi limitează potențialul”, au comunicat atunci reprezentanții ambasadei.

Amintim că moțiunea de cenzură înaintată de Partidul Socialiștilor împotriva Guvernului Sandu a trecut de votul Parlamentului. Aceasta a fost susținută de 63 de deputați socialiști și democrați. Tot deputații din cele două fracțiuni și-au dat votul de încredere pentru Guvernul condus de Ion Chicu.

 

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram