/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

PAS și PPDA, cu fracțiuni separate în CMC. Jitari: Regretăm decizia colegilor noștri

missing
15 noiembrie 2019, ora 11:27

PAS și PPDA vor avea fracțiuni separate în Consiliul Municipal. Acestea au fost formate în cadrul ședinței de constituire a CMC, care are loc astăzi.

Astfel, fracțiunea PAS are 10 consilieri, iar PPDA – 9 consilieri municipali.

Președinte al fracțiunii PAS a devenit Vasile Grădinaru, iar secretarul acesteia Roman Roșca. De cealaltă parte, PPDA îl va avea drept președinte de fracțiune în CMC pe Andrei Năstase, iar secretar – Cristina Jitari.

”Regretăm decizia colegilor noștri de a nu rămâne în o singură fracțiune”, a spus Cristina Jitari de la PPDA înainte să prezinte componența fracțiunii.

Fracțiunea PSRM îl va avea președinte pe Serghei Afanasenco, iar fracțiunea PL pe Ion Cebanu.

În aceste clipe, consilierii încearcă să constituie comisiile. Consilierii PPDA sunt nemulțumiți de componența propusă de socialiști și cer pauză de o oră, pentru a face o analiză și a veni cu propriile propuneri.

”Au fost consultate în obscuritate nu între membrii consiliului. Se încalcă principiul proporționalității în ceea ce ni s-a propus. Ca și în Parlament idiom ”ne pa sheme”, probabil că nu s-a cunoscut exercițiul de formare a celor două fracțiuni. În aceste circumstanțe vă invit să dăm dovadă de transparență în activitatea CMC”, a menționat președintele fracțiunii PPDA, Andrei Năstase.

”Blocul ACUM are majoritatea în două comisii importante, în comisia economie și cea socială”, a încercat să îl convingă Ion Ceban pe Andrei Năstase.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram