/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Primele scântei în noul CMC! Fracțiunile constituite nu pot împărți locurile în comisiile municipale

missing
15 noiembrie 2019, ora 16:31

Primele scântei în noul Consiliu Municipal Chișinău nu au întârziat să apară. Fracțiunile deja constituite astăzi nu pot împărți locurile în comisiile municipale de specialitate. Cei de la PSRM au propus modificarea componenței numerice a comisiilor din CMC. 25 de consilieri din cei 47 prezenți la ședință au votat pentru.

Acest lucru i-a nemulțumit pe consilierii din fracțiunea PPDA și PAS, în condițiile în care propunerea socialiștilor prevede și repartizarea unui număr mai mare de consilieri în fiecare comisie pentru PSRM, care este, de altfel, cea mai mare fracțiune din CMC. Președintele fracțiunii PPDA, Andrei Năstase, i-a îndemnat pe socialiști să respecte legea.

”Cred că trebuie să constatăm o coaliție ad-hoc între PSRM, PDM și Partidul Șor. Vrem distribuire proporțională, conform voinței oamenilor”, a spus Andrei Năstase.

Totodată, consilierii din fracțiunea Partidului Șor insistă ca cei din PAS sau PPDA să le cedeze un loc în comisia pentru buget, economie și finanțe.

Astfel, primarul Ion Ceban i-a chemat pe liderii de fracțiuni la o discuție separată, pentru a ajunge la un numitor comun, subliniind că PSRM este gata să cedeze în fața celorlalte fracțiuni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram