/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Victor Chironda a aceptat propunerea lui Ion Ceban și a devenit viceprimar al Chișinăului. Cine îi va lua locul în CMC

missing
15 noiembrie 2019, ora 09:27

Victor Chironda este noul viceprimar al municipiului Chișinău responsabil de Urbanism și Mobilitate Urbană. Anunțul a fost făcut în această dimineață chiar de Chironda pe pagina sa de Facebook.

”Obiectivul meu este să planific și să livrez municipiului Chișinău o mobilitate mai bună în 4 ani de mandat: un transport public mai eficient și mai confortabil, trotuare comode și accesibile, o infrastructură pentru biciclete decentă, spații publice amenajate corect, o documentație de urbanism modernă și realistă”, a spus Victor Chironda.

Totodată, noul viceprimar a anunțat că mandatul său de consilier în CMC va fi preluat de colegul său, expertul în energetică Sergiu Tofilat.

În timpul campaniei electorale, Ion Ceban a declarat că intenționează să schimbe organigrama și să propună crearea unui nou departament de planificare urbană, care să fie condus de Victor Chironda.

Tot atunci, Ceban și-a exprimat dorința de a-l avea în echipă și pe Octavian Țîcu. De asemenea, a spus că este gata să ofere Blocului ACUM două fotolii de viceprimar și tot atâtea de pretor.

Anterior, și Andrei Năstase, fost candidat la fotoliul de primar de Chișinău, a spus că își dorește să facă echipă cu Victor Chironda.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram