/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

/VIDEO/ ”Prima în afaceri”! Prime Capital a semnat cu BERD un contract de finanțare pentru femeile antreprenoare

15 noiembrie 2019, ora 23:03

Mai multe posibilități de afirmare pentru femeile care tind să-și dezvolte propria afacere și să-și construiască o carieră de succes. Compania Prime Capital, ce beneficiază de o gama largă de produse ipotecare și servicii de înaltă calitate, a semnat ieri un contract istoric cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare în sumă de 3 mln de dolari pe un termen de cinci ani, dintre care 2 milioane de dolari vor fi destinate anume creditării afacerilor gestionate de femei antreprenoare.

Datorită inițiativei Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, prin intermediul Prime Capital, femeile antreprenoare din Republica Moldova vor putea beneficia de un acces mai mare la finanțare. Astfel, acestea vor putea obține rezultate și realizări remarcabile în afacerea pe care o gestionează.

Considerăm că ele au stat puțin în umbră. Vrem să le scoatem în evidență. Vrem să susținem acea inițiativă și acel antreprenoriat care zace în fiecare femeie, care își dorește o afacere și să le aducem suportul financiar pentru ca să-și poate realiza visul”, a spus Carmina Vicol, director general OCN ”PRIME CAPITAL”.

În Moldova, programul se va desfășura în baza experienței de consultanță a femeilor de afaceri locale, oferită Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Până în prezent, banca a ajutat peste 150 de companii conduse de femei să se dezvolte, prin oferirea serviciilor de consultanță. Angela Sax, directoarea BERD pentru oficiul din Moldova, este de părere că femeile din Republica Moldova au un potențial extrem de mare în a-și construi afaceri de succes.

Noi credem că egalitatea de gen poate aduce prosperitatea economică. Ideea aceasta trebuie să ajungă la fiecare din societate”, a menționat Angela Sax, director BERD, Moldova.

Accesul la finanțare rămâne una din cele mai mari provocări care limitează dozvoltarea unei întreprinderi conduse de femei în Republica Moldova. Astfel, Adam Amberg, consilierul Ambasadei Suediei în Republica Moldova, cea care finanțează programul, este de părere că anume prin intermediul Prime Capital, BERD reușește să aducă acest instrument esențial și componentă financiară pentru programul Femei în Afaceri din Moldova.

Noi sperăm că această component, acum lansată, va duce spre un impact mai mare al acestui program, care ar putea include mai multe instituții financiare, care sunt interesante în finanțarea acestor femei antreprenoare”, a spus Adam Amberg, consilier, Ambasada Suediei în Republica Moldova.

La evenimentul de lansare al programului au fost premiate participantele concursului, organizat de Prime Capital – Top Afaceri frumoase. Câștigătoarea concursului a fost prima femeie care a primit un credit în valoare de 90 000 lei din resursele oferite de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Antreprenoarea, care deține o companie de producere a cerealelor, spune că acești bani vor fi utilizați pentru rebranding, astfel încât ambalarea fulgilor să fie mult mai atractivă și mai comodă pentru consumatori.

Ne bucurăm mult pentru că am fost implicați în acest concurs. Mulțumim oportunității date de Prime Capital și sperăm la noi oportunități și credite pentru a crește”, a subliniat antreprenoarea Angela Sobol.

Prin acest program, Prime Capital, va beneficia și de un suport tehnic pentru a ajuta femeile antreprenoare. Compania și-a început activitatea din 2006 și apreciază la maxim colaborarea cu fiecare dintre clienții săi, dezvoltând pentru cei fideli un program complex de stimulare a loialităţii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram