/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Imagini EXCLUSIVE! Violenţe sporadice la Paris, la împlinirea unui an de la debutul mișcării „vestelor galbene"

missing
16 noiembrie 2019, ora 19:26

Parisul a devenit astăzi scena unor proteste marcate pe alocuri de violenţe, la împlinirea unui an de la începutul mişcării de contestare a “vestelor galbene”, relatează AFP, scrie agerpres.ro. Imaginile video au fost realizate de reportera TV8 care s-a aflat la fața locului.

În întreaga Franţă au fost lansate apeluri la manifestaţii, iar în capitala Paris au fost organizate încă de dimineaţă mai multe mitinguri, dintre care cel din Piaţa Italiei, în sudul oraşului, a degenerat în scurt timp în răsturnări de maşini, pietre smulse din pavaj şi pubele incendiate, acoperite prompt sub un val de gaze lacrimogene lansate de forţele de ordine.

Un centru comercial din piaţă a fost închis de la primele semne de violenţe. Câteva zeci de persoane în negru şi cu cagule au atacat cu pietre intrarea în centru, precum şi vitrinele unui hotel învecinat, a constatat AFP.

Şi pompierii au intervenit de mai multe ori pentru a stinge pubelele în flăcări şi focul care cuprinsese un utilaj de construcţii din piaţă.

Pe o baracă de lângă şantier se putea citi mesajul: “Macron, pentru noi e prima aniversare, pentru tine ultima”.

Mişcarea “vestelor galbene” a fost lansată la 17 noiembrie anul trecut, fiind iniţial un protest împotriva introducerii unei taxe pe carburanţi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram