/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Moldova depășește SUA, Emiratele Arabe și Israel într-un clasament. Pe ce poziție s-a plasat țara noastră

missing
17 noiembrie 2019, ora 07:27

Republica Moldova s-a plasat pe a 27-a poziție din 153 într-un clasament care a analizat contribuția statelor la bunăstarea planetei. Autorii studiului spun că la bază au stat o gamă largă de date ale ONU și ale unor organizații internaționale. Astfel, țara noastră a depășit state precum: SUA, Emiratele Arabe Unite și Israel.

În dependență de criterii, Republica Moldova a s-a clasat pe următoarele poziții:

Științe și tehnologii – 33
Cultură – 49
Pacea și securitatea internațională – 10
Ordinea mondială – 50
Planeta și clima – 73
Prosperitate și egalitate – 38
Sănătate și bunăstare – 41

De menționat că țara noastră a obținut un scor mai bun decât statele vecine, întrucât România s-a clasat pe poziția a 29-a, iar Ucraina pe a 76-a,

În top trei au intrat state precum: Finlanda, Olanda și Irlanda. Pe ultimele poziții în clasament s-au plasat următoarele țări: Mauritania, Libia și Irak.

 

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram