/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Mai mulți șoferi s-au pomenit cu geamurile automobilelor sparte și fără bunuri personale

missing
18 noiembrie 2019, ora 12:23

Mai mulți șoferi s-au pomenit cu geamurile automobilelor sparte și fără bunuri personale. Asta după ce doi bărbați au vrut să obțină un profit pe seama conducătorilor.

Potrivit polițiștilor, timp de aproape trei luni, bărbații de 25 ani și respectiv 26 ani, originari din Cimișlia și Anenii Noi au comis nu mai puțin de 15 furturi din automobile. Aceștia au spus oamenilor legii că bunurile pe care le-au furat au fost vândute. Suma totală a prejudiciului cauzat proprietarilor este estimat la circa 25 000 lei.

Totodată au fost făcute și percheziție autorizată în locuințele făptașilor, unde au fost depistate și ridicate mai multe accesorii care au fost sustrase din interiorul mașinilor.

Indivizii au fost escortați la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vinovăția.

Anterior ei au fost judecați pentru infracțiuni similare.

Aceștia au fost reținuți pentru 72 de ore și sunt cercetați penal pentru furt. Acum bărbații riscă amendă de la 32 500 până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 până 240 de ore sau cu închisoare de până la patru ani.

În acest context, Poliţia Capitalei îndeamnă șoferii:

-Dotaţi autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de sensori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa

-Verificaţi dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute

-Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact

-Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie

-Nu păstraţi la vedere în autoturism bunuri de valoare (genţi, poşete, borsete, acte de identitate, documente, cărţi de credit, aparatură audio-video, telefoane mobile etc.)

-Dacă pe locul unde s-a aflat autoturismul sunt urme lăsate de infractori (geam spart, urme de încălţâminte sau accesorii auto deteriorate), luaţi măsuri de protejare a acestora până la sosirea experţilor criminalişti

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram