/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Prima demisie la Bălți, după revenirea lui Renato Usatîi la Primărie

18 noiembrie 2019, ora 08:22

Directorul întreprinderii municipale de reparație a drumurilor din Bălți, Serghei Pcela, care a candidat și la funcția de primar al orașului, a fost demis din funcție. Acesta califică decizia drept o răfuială politică și este decis să se adreseze în instanța de judecată.

Potrivit deciziei aprobate de Consiliul Municipal Bălți, Serghei Pcela a fost demis pentru depășirea atribuțiilor de serviciu. Director interimar al întreprinderii a fost numit Iurie Hmarnîi, care va conduce compania până la organizarea unui concurs pentru ocuparea funcției de director.

Serghei Pcela a fost numit director al întreprinderii municipale de reparație a drumurilor din Bălți în vara anului 2016. În februarie 2018 a fost demis, dar a revenit în funcție peste un an și jumătate în urma unei decizii de judecată.

În plus, magistrații au obligat autoritățile locale din Bălți să-i achite lui Serghei Pcela salariul ratat pentru perioada în care a fost îndepărtat ilegal de la serviciu, în sumă de 230 de mii de lei.

Precizăm că Serghei Pcela a candidat, pe 20 octombrie, la funcția de primar al municipiului Bălți din partea Partidului Legii și Dreptății. Acesta a acumulat 0,83% din voturile locuitorilor din Bălți, clasându-se astfel pe cea de-a opta poziție din cei 11 candidați înscriși în cursa electorală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram