/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Doi ambasadori și un consul, numiți astăzi de Guvern

missing
19 noiembrie 2019, ora 15:37

Actualul consilier al bașcanului Găgăuziei, Dimitri Croitor, a fost numit în funcția de ambasador al R. Moldova în Turcia. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de membrii Cabinetului de miniștri.

Croitor a fost în perioada 2002-2006 ambasador al R. Moldova în Elveția, a fost viceministru de Externe și a ocupat și funcția de bașcan al Găgăuziei până în 2002.

Tot astăzi, Guvernul l-a înaintat pe Mihai Căpățână pentru funcția de consul al R. Moldova în Frankfurt pe Main, Germania.

„A activat anterior ca secretar general la Ministerul de Externe. Este unul dintre cei mai experimentați diplomați pe care îi republica”, l-a prezentat ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi.

De asemenea, ambasadoarea R. Moldova în Elveția, Oxana Domenti, a fost numită prin cumul ambasadoare în Principatul Liechtenstein.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram