/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Moțpan promite că va continua șirul dezvăluirilor inclusiv cu presupuse ilegalități de la Banca Națională

missing
19 noiembrie 2019, ora 23:23

Președintele Comisiei parlamentare Securitate și Ordine Publică, deputatul Chiril Moțpan, declară că va continua seria de dezvăluiri publice cu o serie de presupuse ilegalități care s-ar produce în prezent la Banca Națională a Moldovei (BNM). Parlamentarul zice că are anumite informații la acest subiect pe care le verifică în prezent și le va face publice ulterior. 

„Acum mă documentez, sunt într-un proces complicat de identificare a materialelor care ar confirma o informație sau alta, nu e atât de simplu din păcate”, a spus Moțpan la emisiunea „Cutia Neagră” cu Mariana Rață de la TV8.

Mai mult, deputatul zice că va vorbi public și despre subiectul legat de faptul că fostul lider al Partidului Democrat (PDM) Vlad Plahotniuc ar avea o identitate falsă, lucru despre care a vorbit anterior și președintele Platformei DA, Andrei Năstase, informație care nu a fost confirmată deocamdată de către organele de drept.

De asemenea, Moțpan susține că documentează acum și un subiect legat de posibila depășire a atribuțiilor de serviciu a pacificatorilor din zona de securitate.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Chiril Moțpan a declarat că a intrat în posesia unui raport, pregătit de o instituție de stat, în care sunt descrise scheme de evaziune fiscală, protecționism și favorizare a unor acte de corupție în care ar fi vizat noul ministru al Finanțelor, Sergiu Pușcuța. Deputatul a vorbit și despre mai multe terenuri care i-ar aparține noului ministru, spunând că între veniturile pe care acesta le-a declarat și achizițiile funciare există discrepanțe. La rândul său, noul ministru al Finanțelor a declarat că toate informațiile prezentate de deputatul Moțpan se regăsesc în declarația sa de avere și că estimările bunurilor sale, incluse în acel raport, sunt eronate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram