/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Năstase cere reluarea anchetei privind finanțarea ilegală a PSRM din Rusia

19 noiembrie 2019, ora 11:22

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA), Andrei Năstase, a depus o cerere la Procuratură prin care solicită să fie reluate investigațiile și să fie pornit un dosar penal privind finanțarea ilegală a Partidului Socialiștilor cu bani proveniți din Federația Rusă. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

„Am solicitat anularea ordonanței procurorului Alexandru Cernei, din 8 iulie curent, care reprezintă o consecință logică a înțelegerii între Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc, prin care aceștia intenționau să evite tragerea la răspundere”, a declarat Andrei Năstase.

De asemenea, liderul PPDA cere procurorilor să investigheze acțiunile șefului statului și sub aspectul de „trădare de Patrie”.

Andrei Năstase a amintit și de dosarul în care sunt vizați reprezentanții Partidului Democrat, bănuiți de uzurparea puterii în stat, după evenimentele de la începutul lunii iunie, când democrații refuzau să plece de la Guvernare după învestirea Guvernului Sandu.

La sfârșitul lunii iulie, procurorii au emis o ordonanță de refuz în pornirea urmăririi penale, motivând că nu există fapta infracţiunii de „uzurpare a puterii de stat”.

Ulterior, noul procuror general interimar Dumitru Robu a emis o altă ordonanță prin care a dispus inițierea unei cauze penale pentru uzurparea puterii. Procuratura a anunțat atunci că au fost constatate „erori de fapt şi de drept” la emiterea ordonanţei semnate de predecesorul lui Robu, Igor Popa.

Exercitarea urmăririi penale pe acest este efectuată de un grup de urmărire penală, formată din procurori, ofiţeri de urmărire penală şi ofiţeri de investigaţie din diferite subdiviziuni ale organelor de drept.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram