/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Ministra Sănătății, despre cei zece angajați ai Centrului de Medicină Legală, reținuți pentru acte de corupție

19 noiembrie 2019, ora 17:03

Înainte de ședința Guvernului, noua ministră a Sănătății Viorica Dumbrăveanu a fost întrebată despre cei zece angajați ai Centrului de Medicină Legală, care au fost reţinuţi ieri. Ei fiind suspectaţi că ar fi organizat o schemă infracțională prin intermediul căreia ar fi dobândit ilegal bani prin „trucarea” certificatelor de expertiză judiciară.

Dacă nu vă supărați, sunt organele de drept care investighează și pentru a nu interveni în ancheta penală, toate detaliile să fie coordonate cu CNA-ul. – Dar nu cunoașteți nimic?- Cunoaștem, dar este vorba de anchetă penală și există autoritatea responsabilă. – Ce părere aveți despre acțiunile medicilor? – Dacă nu vă supărați. – Refuzați să răspundeți? – Nu refuz. Am să vin cu detalii ulterior” a spus Dumbrăveanu.

Medicii au fost reținuți pentru că ar fi cerut bani pentru formularea unor concluzii denaturate în rapoartele de expertiză, întocmite în legătură cu examinarea cauzei morții persoanelor. Plățile variau între 900 şi 10 000 lei şi nu erau contabilizate în casieria instituției.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram