/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Câți bani a cheltuit Președinția pentru deplasări de serviciu în 2018

missing
20 noiembrie 2019, ora 10:36

Președinția a avut prevăzute în buget, pentru anul trecut, pentru efectuarea deplasărilor de serviciu 2,3 milioane de lei, dar nu i-a cheltuit pe toți. Aproximativ 300 de mii de lei au rămas neutilizați, anunță reprezentanții Curții de Conturi, care au realizat un audit la instituția de stat.

Aproape jumătate din acești bani, mai exact 44,9% dintre resurse au fost cheltuite pentru deplasările unor funcționari publici, iar 41% – pentru deplasările consilierilor prezidențiali.

Auditorii afirmă că toate biletele de avion cumpărate de Președinție au fost la clasa econom. Președintele Igor Dodon nu a folosit niciodată un zbor charter, deși legislația permite acest lucru în anumite cazuri.

TV8.md a scris recent despre deplasarea președintelui Igor Dodon în Japonia, care a costat bugetul de stat un sfert de milion de lei. Președinția a dat asigurări că o altă parte a cheltuielilor au fost acoperite de partea niponă.

/DOC/ Cât a costat deplasarea lui Igor Dodon în Japonia

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram