/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/DOC/ Cât a costat deplasarea lui Igor Dodon în Japonia

missing
15 noiembrie 2019, ora 19:38

Deplasarea delegației președintelui Igor Dodon în Japonia, la Ceremonia de încoronare a Împăratului Naruhito, a costat bugetul statului aproape 256 de mii de lei. Într-un răspuns oferit la solicitarea TV8, secretarul adjunct al Președinției a precizat că o parte din cheltuieli a fost acoperită de partea niponă.

Șeful statului a fost însoțit la Tokyo de consilierul său pentru politică externă, Aureliu Ciocoi, numit ieri ministru de Externe, șefa Direcției relații externe și comunicare și doi consultanți ai Secției protocol și comunicare.

Președinția precizează că din bugetul public nu s-au cheltuit bani pentru deplasarea soției președintelui în Japonia:

„Deși hotărârea Guvernului din 5 ianuarie 2012 prevede expres că, în cazul în care, conform rigorilor de protocol stabilite, președintele trebuie să fie însoțit în timpul vizitelor oficiale peste hotarele țării de soție, persoanei însoțitoare i se compensează cheltuielile pentru diurnă, locațiune și transport, de la investirea în funcție a președintelui Igor Dodon și până în prezent, bugetul instituției prezidențiale nu a suportat cheltuieli destinate deplasării membrilor familiei acestuia”.

Anterior, în cadrul unei emisiuni televizate, Igor Dodon a spus că pentru soția sa a plătit partea japoneză.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram