/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

CSP a stabilit data când se va desfășura proba de interviu pentru candidații preselectați la funcția de procuror general

missing
20 noiembrie 2019, ora 10:44

Membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) a stabilit că pe data de 28 noiembrie curent se va desfășura proba de interviu pentru cei patru candidați preselectați la funcția de procuror general. Oleg Crîșmaru ,Vladislav Gribincea , Veaceslav Soltan și  Alexandr Stoianoglo vor fi așteptați la ora 10:00 în sala de ședință a CSP.

În dosarul candidaților vor fi incluse următoarele documente: un certificat privind starea de sănătate, un certificat de integritate eliberat de Autoritatea Națională de Integritate (ANI), un certificat de integritate profesională emis de Centrul Național Anticorupție (CNA) și de la Serviciul de Informații și Securitate (SIS) informații referitoare la lipsa sau existența faptelor de risc care pot aduce atingere ordinii de drept, securității statului sau ordinii publice.

Cât ține de cererea candidatului Eduard Bulat de a suspenda toate procedurile de examinare a dosarelor și desemnare a procurorului general, șefa CSP-ului, Angela Motuzoc, a declarat că la moment CSP nu deține careva acte de suspendare și nu sunt examinate alte cereri prealabile prin care au fost contestate hotărârea Comisiei de preselecție a candidatului la funcția de procuror general.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram