/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Încă o firmă din regiunea transnistreană s-a trezit cu conturile blocate în R. Moldova

20 noiembrie 2019, ora 15:56

Autoritățile de la Chișinău au refuzat să ofere unei companii din regiunea transnistreană autorizații de import. Este vorba de firma „FishTorg”. De asemenea, o instituție bancară din R. Moldova a blocat conturile firmei, scrie ru.tv8.md cu referire la presa din stânga Nistrului. 

Reprezentanții băncii au motivat că au blocat conturile în conformitate cu legea ce ține de prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțarea terorismului, care obligă băncile moldovenești să verifice mai strict transparența agenților economici.

De menționat că, în așa zisul registru al întreprinderilor din regiunea transnistreană, nu există informații despre compania „FishTorg”, dar nici în registrul întreprinderilor din R. Moldova nu pot fi identificate informații cu privire la această firmă.

Date despre companie pot fi găsite doar pe site-ul importgenius.com, în care se precizează că adresa juridică a acestei firme este în orașul Tiraspol.

Trebuie de precizat că firma „FishTorg” este condusă de Victor Vebranov, director al companiei „Acvatir”, care este afiliată holdingului „Sheriff” și ale cărei conturi nu au fost blocate în Republica Moldova.

Amintim că la începutul lunii septembrie Banca Națională a Moldovei a precizat că două companii din stânga Nistrului au conturile blocate în instituțiile bancare din R. Moldova, din cauza unor activități netransparente, iar un agent economic are acces interzis la conturi din cauza unor datorii acumulate față de Seriviciul Fiscal.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram