/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Inga Ionesii și-a prezentat programul prin...Skype. Candidatei nu i-a ajuns un vot ca să devină viceprimară a capitalei

missing
20 noiembrie 2019, ora 13:19

Candidatura Ingăi Ionesii la funcția de viceprimară a municipiului Chișinău, responsabilă de atragerea investițiilor, nu a reușit să obțină un număr suficient de voturi din partea Consiliului Municipal Chișinău. Aceasta a fost susținută doar de 25 dintre consilierii prezenți, având însă nevoie de votul de încredere a 26 de consilieri.

Inga Ionesii, fostă ambasadoare în Estonia, le-a vorbit membrilor CMC și a răspuns la întrebările acestora prin intermediul unei intervenții prin Skype. Acest lucru i-a indignat pe mulți dintre consilieri.

„Nu există în istoria lumii să votezi pe cineva prin Skype. Noi o să devenim subiect de anecdote. Asta este o mare rușine. Vă rog nici să nu mă considerați la vot de data asta”, a spus consilierul liberal Ion Cebanu, care a votat împotriva candidaturii Ingăi Ionesii.

Împotrivă au votat și consilierii din partea PPDA. Șapte dintre consilierii de la PAS au preferat să se abțină de la vot, iar unul s-a pronunțat împotrivă.

„Am făcut niște cercetări legate de doamna Ionesii și nu am identificat probleme de integritate, dar am stabilit legături cu PDM. Dânsa a fost ambasador pe cota PDM”, a subliniat consilierul de la PAS, Alexandru Trubca.

Și consilierul PUN, Corneliu Pîntea, a preferat să se abțină de la vot.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram