/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Sentință finală în cazul medicului din Bălți, acuzat că a violat 16 paciente. Va sta 15 ani după gratii

20 noiembrie 2019, ora 20:25

Fostul medic de la Internatul Pshihoneurologic din Bălți, Stanislav Florea, va sta 15 ani după gratii într-o închisoare de tip închis. Curtea Supremă de Justiție a dictat sentința finală în acest caz. Magistrații au respins recursul avocaților învinuitului și au menținut decizia Curții de Apel Bălți, anunță Cabinetul avocatei Doina Ioana Străisteanu.

În martie 2019, instanța de apel l-a condamnat pe Florea la 15 ani de închisoare și l-a obligat să plătească victimelor despăgubiri morale cuprinse între 50 de mii și 70 de mii de lei. Fostul medic a fost încătușat direct din sala de judecată.

Cazul medicului a fost făcut public în februarie 2013 când o femeie pacientă a Internatului Psihoneurologic din Bălți și-a a anunțat rudele că a fost violată de Stanislav Florea. Ulterior, în timpul investigațiilor, au fost identificate alte 15 femei paciente care au declarat că au fost bătute și violate de medic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram