/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 798: Sânge la Odesa, ordinul lui Șoigu și îndemn din SUA! Rusia se laudă cu o lovitură grea

Un autobuz cu 65 de moldoveni, printre care și copii, reținut în Olanda

missing
20 noiembrie 2019, ora 12:08

Un autobuz cu 65 de moldoveni, printre care și copii, a fost reținut în Olanda. Pasagerii urmau să se prezinte la Centru de primire a refugiaților din Ter Apel, transmite dutchnews.nl. Presa locală mai scrie că șoferul autobuzului și colegul acestuia sunt acuzați de trafic de persoane.

Poliția olandeză a fost alertată de angajații Centrului de Azil. Aceștia au observat că aproximativ 20 de persoane au ieșit din autobuz și se îndreptau spre centru. Unitatea de transport a fost parcată la 500 de metri distanță de centru.

Poliția din Olanda a mai reținut săptămâna trecută 19 moldoveni. S-a constatat că aceștia nu aveau asupra loc careva acte. Atunci, șoferul autobuzului, un bărbat în vârstă de 34 de ani, a fost reținut de oamenii legii.

În octombrie, peste 200 de moldoveni au solicitat azil în Olanda, fiind cel mai mare grup de migranți după sirieni.

Suntem cu ochii pe acest aspect și este nou să ajungem astfel de grupuri mari”, a precizat purtătorul de cuvânt al poliției de frontieră, Stan Verberkt.

Reprezentanții Ministerului de Externe au declarat pentru TV8 că au solicitat informații de la consulatul din Olanda și vor veni ulterior cu detalii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram