/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Un candidat al PP ”Șor”, ales președinte al raionului Orhei cu votul unui consilier PPDA și al unui independent

20 noiembrie 2019, ora 17:03

Consiliul raional Orhei s-a întrunit miercuri, 19 noiembrie, în ședință extraordinară și a ales conducerea raionului. Președinte al raionului a devenit Dinu Țurcanu de la Partidul Politic ”Șor”.

Potrivit secretarului Consiliului raional Orhei, Sergiu Caraman, pentru Țurcanu și-au dat votul 19 consilieri de la PP ”Șor”, consilierul independent Sergiu Aga și un consilier de la PPDA.

Este vorba despre Victor Mudrea. Contactat de TV8, Mudrea a explicat că a votat pentru Dinu Țurcanu pentru că îl consideră capabil, chiar dacă face parte dintr-un partid de opoziție.

”Eu nu mi-am dat votul pentru Șor, ci pentru președintele raionului, pe care îl cunosc și îl consider capabil. Eu stimez idealurile politice, dar nu pe cele prostești”, a subliniat Victor Mudrea.

Acesta a mai precizat că crede că a procedat corect, chiar dacă ar putea avea parte de reacții de la conducerea PPDA.

Totodată, au fost desemnați și cei patru vicepreședinți ai raionului. Aceștia sunt Tatiana Platon, Irina Bogaciuc, Victor Perțu și Marina Cravcenco, toți patru de la PP ”Șor”.

În urma alegerilor din 20 octombrie, PP ”Șor” a obținut 22 din cele 35 de mandate de consilier în Consiliul raional Orhei. Blocul ACUM are cinci consilieri, PDM și PSRM au câte trei consilieri, iar PLDM 1 consilier. În Consiliul raionul Orhei a ajuns și un consilier independent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram