/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

/VIDEO/ Doi deputați ACUM cer crearea unei Comisii de anchetă cu privire la evenimentele din 7 aprilie 2009

missing
20 noiembrie 2019, ora 10:25

Deputații Dinu Plîngău și Liviu Vovc din fracțiunea ACUM cer crearea unei comisii de anchetă cu privire la evenimentele din 7 aprilie 2009. Declarațiile au fost făcute de către aceștia la un briefing de presă.

Astăzi, la secretariatul Parlamentului va fi înregistrat un proiect de hotărâre privind crearea unei comisii speciale de anchetă care urmează să investigheze toate circumstanțele de fapt și de drept ale evenimentelor din aprilie 2009. Noi ne-am propus crearea acestei comisii speciale de anchetă încă din luna iunie”, a spus deputatul Dinu Plîngău.

Noi o să continuăm să face presiune publică, că să aibă finalitate toate rapoartele prezentate în comisie” a mai declarat Plîngău.

Deputații sunt de părere că evenimentele din aprilie 2009 au fost făcute la comanda „oamenilor care executau niște comenzi politice”.

Eu cred că trebuie audiate toate persoanele, în primul rând care dețineau funcții de răspundere în acea perioadă. Trebuie să fie audiați inclusiv martori, tinerii care au avut de suferit, oamenii care executau niște comenzi politice cele mai dese ori”, a adăugat deputatul ACUM Dinu Plîngău.

Anul acesta s-au facut zece ani de la protestele din aprilie 2009. Atunci, poliţia a reţinut cel puţin 600 de persoane, sute din ele fiind bătute la arestare şi în incinta secţiilor de poliţie. Procuratura Generale a înregistrat 108 plângeri. 58 au ajuns la judecată, se arată într-un raport al „Amnesty International Moldova”, realizat la 10 ani de la evenimentele din aprilie 2009. Oragnizația a menționat că victimele evenimentelor nu au rămas cu sentimentul că s-a făcut justiție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram