/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Toate băncile din R. Moldova au înregistrat profit în anul curent. Care dintre ele conduce clasamentul

missing
21 noiembrie 2019, ora 07:35

Profitul net al instituțiilor bancare din R. Moldova a fost de aproape 1,1 miliarde de lei în primele zece luni ale anului curent, în creștere cu 33,3%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, anunță Banca Națională.

Au obținut profit toate cele 11 bănci din R. Moldova. La primele patru instituții bancare din top le-a revenit peste 85% din profituri.

Potrivit datelor BNM, cel mai mare profit net în anul curent l-a avut  „Moldova-Agroindbank” – 636 milioane lei, cu 101 milioane de lei mai mult față de primele zece luni ale anului 2018.

Pe locul doi se află „Moldindconbank”, cu un profit de 547 milioane lei, în creștere cu 86 de milioane față de perioada similară a anului trecut.

Urmează „Victoriabank” cu un profit net de aproape 269 milioane de lei și „Mobiasbanca” – 221 milioane lei profit.

Clasamentul continuă în felul următor:

„ProCreditBank” – 66 milioane lei;

„FinComBank” – 64,74 milioane lei;

„Eximbank” – 59 milioane lei (în aceeaşi perioadă a anului 2018, banca a fost în pierdere cu  aproape 89 milioane lei);

„Energbank” – 39 milioane lei;

„BCR Chișinău” – 21 milioane lei;

„Comertbank” – 18 milioane lei;

„EuroCreditBank” – 12 milioane lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram