/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 814: Armă secretă, teroare la Harkov și noi explozii în Crimeea! Zelenski: Am trecut la contraofensivă

/VIDEO/ Deputații socialiști și democrați s-au abținut să avizeze legea care prevede majorarea bugetelor locale

missing
21 noiembrie 2019, ora 11:38

Deputații socialiști și democrați s-au abținut ieri să voteze în Comisia administrație publică legea privind finanțele publice locale, care presupune mărirea considerabilă a bugetelor locale și consolidarea autonomiei financiare. Despre aceasta a declarat în cadrul unei conferințe de presă deputata Arina Spătaru. 

Printre parlamentarii care s-au abținut de la vot se numără democrații: Vasile Bîtca, Corneliu Padnevici, Alexandru Botnari și socialiștii: Chiril Tatarlî, Alexandr Usatîi și Gheorghii Para. Contra a votat deputata Partidului „ȘOR”, Reghina Apostolova.

„S-au abținut de la suplimentarea veniturilor localităților în care au fost votați ei înșiși sau colegii lor și de la autonomia reală a localităților. Or, acest proiect de lege prevede majorarea bugetelor APL-urilor cu 12 la sută”, a declarat Arina Spătaru.

Tot dânsa a precizat că pentru avizarea proiectului de lege au votat deputații din fracțiunile: Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA).

Amintim că acest proiect de lege avea deja avizul pozitiv al Guvernului și al Congresului Autorităților Locale (CALM), care consideră că proiectul de modificare a legii privind finanțele publice locale va contribui la creșterea veniturilor autorităților publice locale și autonomiei financiare.

Tot ieri la ședința Comisiei administrație publice, unii deputați socialiști și democrați au votat împotriva avizării „legii deoffshorizării, asta chiar dacă aceasta a fost votată în Parlament în prima lectură cu susținerea socialiștilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram