/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Sancțiuni UE și tancuri binecuvântate de preoți. Colaborator al Ambasadei Ruse, interzis în Moldova

Directorul Centrului de Medicină Legală, plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile

22 noiembrie 2019, ora 19:29

Șeful Centrului de Medicină Legală, Valeriu Savciuc își va petrece următoarele 30 de zile în arest la domiciliu. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Ciocana, deși procurorii au cerut arest în izolator pentru Savciuc.

Amintim că directorul Centrului de Medicină Legală a fost reținut acum două zile, după o serie de percheziții la oamenilor legii, în dosarul expertizelor trucate, pentru care au fost reținuți alți zece medici legiști.

Ei sunt învinuiți de organizarea unei scheme infracționale, prin intermediul căreia ar fi dobândit ilicit bani ce reprezentau plăți pentru serviciile de expertiză judiciară.

Potrivit materialelor cauzei, banii ar fi fost pretinși pentru formularea unor concluzii denaturate în rapoartele de expertiză, întocmite în legătură cu examinarea cauzei morții, iar aceste plăți variau între nouă sute și zece mii lei, bani care nu erau contabilizați în casieria instituției.

Prin urmare, sumele indicate ar fi fost împărțite între medici, în acest mod fiind cauzate prejudicii materiale instituției.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile și în birourile celor implicați, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au ridicat zeci de mii de euro și lei, dar și bijuterii din aur, despre care se presupune că ar fi aparținut morților, înscrisuri de ciornă ce ar reprezenta contabilitatea neagră și bani care nu ajungeau în casieria instituției. Proveniența bunurilor și a banilor urmează a fi stabilită în cadrul anchetei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram