/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

TV8 face apel pentru o acțiune comună împotriva urmăririi și interceptării ilegale a jurnaliștilor

missing
22 noiembrie 2019, ora 10:43

 TV8 face apel la mass-media din Republica Moldova pentru a iniția o acțiune comună împotriva urmăririi și interceptării ilegale a jurnaliștilor și activiștilor civici din Moldova. Vă îndemnăm să semnăm împreună un demers către Procuratura Generală pentru a cere  investigarea penală a circumstanțelor în care am fost interceptați și filați. E timpul să ne unim eforturile pentru a obține pedepsirea penală a celor care au dat indicații și a celor care au executat ordinul pentru interceptarea noastră abuzivă și ilegală. 

Ieri, președintele Comisiei parlamentare Securitate și Ordine Publică și Apărare, Chiril Moțpan, a prezentat în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV documente care demonstrează faptul că mai mulți jurnaliști din Republica Moldova au fost interceptați și urmăriți ilegal.

Colegele noastre Mariana Rață, Natalia Morari, Angela Gonța sunt doar câțiva dintre jurnaliștii din Moldova care au ajuns în această listă. Astfel, anunțăm public despre intenția de a ne adresa la organele Procuraturii pentru a cere investigarea acestor abuzuri și îndemnăm colegii din presă să ni se alăture. Vă rugăm să ne expediați un email la adresa redactia@tv8.md, cu intenția de a vă alătura la această acțiune, iar noi vom lua legătura ulterior cu jurnaliștii, redacțiile, ONG-urile sau activiștii civici care vor să semneze adresarea către Procuratură.

Vom reveni cu actualizări la acest subiect.

Vă mulțumim pentru solidaritate! 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram