/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Șoferii fac cozi la vulcanizare. Timpul de afară i-a pus pe jar pe cei care încă nu și-au schimbat cauciucurile

missing
22 noiembrie 2019, ora 09:05

Primii fulgi au creat și primele cozi în fața vulcanizărilor din capitală. Șoferii, speriați de vremea de afară, s-au grăbit să-și schimbe cauciucurile. Mulți nu erau cu programare, așa că au fost nevoiți să aștepte în rânduri. Mecanicii au lucrat fără pic de odihnă și nu și-au luat nici măcar pauza de masă. Procedura costă în jur de 200 de lei.

Zeci de șoferi au luat cu asalt astăzi vulcanizările din capitală. Acest bărbat a venit recent de peste hotare și pentru că iarna l-a luat prin surprindere. A venit într-o fugă la vulcanizare ca să-și monteze cauciucurile de iarnă, pe care le-a cumpărat recent, iar banii nu sunt o problemă când este de vorba de siguranță.

“Trebuie fiecare să schimbe, nu schimbă cineva e pericol pentru toți șoferii.

-Puneți noi ori aveți de acasă?

-Noi, noi. Coreene sunt bune!”

Și dacă unii șoferi au mers la service-uri fiind mânați doar de vremea rea, acest bărbat spune ca a decis să-și schimbe anvelopele pentru că nu se mai simțea în siguranță să circule cu cele de vară.

“Cauciucurile tot timpul trebuie sa fie bune!

-Vă uitați la bani atunci când le schimbați?

-La noi în țară tot timpul banii au contat, ne străduim să alegem la un preț accesibil și o calitate bună”.

Angajații service-ului auto spun că nu duc lipsă de clienți în aceste zile și au mai multă treabă decât de obicei. Pentru a reuși, unii au renunțat și la pauza de masă.

„-Oleacă câștigăm mai bine, am așteptat să vină sezonul. Acum suntem în forță de munca și de a face bani.

– V-ați odihnit astăzi?

– Dacă sincer nici nu am mîncat!”

Procedura de schimbare costă în jur de 200 de lei. Specialiștii spun că este foarte important ca mărimea cauciucurilor să corespundă cu cea a jantelor. Potrivit legislației, dacă pe timp de iarnă, șoferii vor fi prinși cu pneurile necorespunzătoare, ei riscă amenzi de până la 1500 de lei.

Reporter: Catalin GORIA
Imagini: Tudor BIGU

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram